Torte, pite, kolači, popis Slatka i slasna čuda iz Slastistika riznice!
0
Međimurska gibanica

Meni omiljen jesenski kolač,u sezoni domaćih nešpricanih jabuka,te pažljivo sakupljanih orasa :)

aurora
  • Ostali
  • 120 minuta
  • Vrlo složeno
  • Pečenje
  • Ostalo
OBJAVLJENO: 20.11.2002.
Kako je ispalo autoru?
Međimurska gibanica
Sastojci, za 6 porcija
Vučeno tijesto
350 g brašna
150 ml vode
1/2 žličica/e soli
1. nadjev
100 g šećera
200 g orasa
2. nadjev
500,2 svježeg sira,jaja
1 kom vanilin šećera
1/2 žličica/e korice limuna
100 g šećera
3. nadjev
200 g mljevenog maka
80 g šećera
200 ml mlijeka
4. nadjev
700 g nešpricanih jabuka
1 žličica/e cimeta
100 g šećera
Za premazivanje
150 g Zvijezda margarina za kolače
50 ml mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
Priprema
1.
Pripremite sve sastojke.
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje stavite u nauljenu vrećicu,te ostavite 30 min u hladnjaku.
2.
Kada se tijesto odmorilo,tanko ga razvucite rukama na pobrašnjenom stoljnjaku. Od tankog tijesta izrežite 10 listova veličine pleha u kojem ćete peći.
Listove tijesta ostavite 20-ak min da se suši.
3.
Dok se tijesto suši pripremite nadjeve .
1. Pomiješati orase sa šećerom.
2. Svježi sir,pomiješati sa jajima,šećerom,v.šećerom i koricom limuna.
3.Mak pomiješati sa šećerom preliti sa kipućim mlijekom.
4.Jabuke pomiješati sa šećerom i cimetom.
4.
Pleh za pečenje podmazati Zvijezda margarinom. U posudici rastopiti margarin i dodati mlijeko.
Staviti jednu koru u pleh,poškropiti je margarinom i na nju staviti drugu koru. Na to staviti 1.nadjev od orasa.
Ponovo slagati kore pa slijedeći nadjev.
5.
Na nadjev od sira staviti dvije kore koje su između poškropljene margarinom pa na njih nadjev od maka.
6.
Zadnji nadjev je od jabuka. slaganje završiti sa dvije kore.
7.
Kada je kolač spreman za pečenje izbosti ga nožem na par mjesta,te preliti sa kiselim vrhnjem.
Peći 1 sat na 150 C.
U ovom receptu koristili smo...
Komentiraj... 0
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilijeMargarin za prhke kolače
Budi i ti dio slatke zajednice!