Torte, pite, kolači, popis Slatka i slasna čuda iz Slastistika riznice!
0
Lambada

Osvježavajuć i kremast kolač, omiljen u svako doba godine

commet
  • Kremasti kolači
  • 90 minuta
  • Srednje
  • Pečenje
OBJAVLJENO: 20.04.2002.
Kako je ispalo autoru?
Lambada
Sastojci
Biskvit
6 kom jaja
15 dag šećera
15 dag brašna
1 kom prašak za pecivo
Žuta krema
1 l narandžina soka
3 kom pudinga od vanilije
7 žličica/e šećera
petit keksi
Bijela krema
0,5 l mlijeka
6 žličica/e oštrog brašna
6 žličica/e šećera
250 g margarina
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica/e svinjske masti
Priprema
1.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmutiti sa šećerom i onda dodati žumanjke. Kada se dobro izmuti, dodati prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo i lagano izmutiti silikonskom lopaticom. Smjesu izliti u lim za pečenje i staviti peći.
2.
Prašak za puding izmješati sa malo narandžina soka. Ostatak soka i šećer staviti zagrijavati u mikrovalnu i kada je dovoljno toplo ukuhati puding. Kuhanu i toplu smjesu istresti na ohlađeni biskvit.
3.
Žutu kremu poravnati i na još toplu poslagati petit kekse umočene u mlijeko tako da prekriju cijelu površinu lima za pečenje.
4.
Za bijelu kremu izraditi brašno sa dijelom mlijeka potrebnim za kremu i ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kada se krema ohladi, kremu izraditi sa omekšanim margarinom. Izrađenu kremu rasporediti po keksima, poravnati i staviti glazuru od čokolade.
Komentiraj... 0
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilijeMargarin za prhke kolače
Budi i ti dio slatke zajednice!