Torte, pite, kolači, popis Slatka i slasna čuda iz Slastistika riznice!
0
Kremasta torta (moskva šnite)

Osnovni recept je Moskva šnite, najomiljeniji torta/kolač u našoj kući jer nema puno tijesta i krema je ukusna te se može kombinirati na puno načina!

VANESSA
VANESSA
  • Torte
  • 90 minuta
  • Srednje
  • Pečenje
  • Rođendan
OBJAVLJENO: 20.04.2008.
Kako je ispalo autoru?
Kremasta torta (moskva šnite)
Sastojci
KORE
9 kom bjelanjka
6 žlica/e šećera
3 žlica/e brašna
6 žlica/e mljevenih oraha
KREMA
9 kom žutanjaka
9 žlica/e šećera
1 kom vanilin šećer
5 dl mlijeka
1 kom puding od vanilije
1 žlica/e gustina
250 g margarina za kreme
250 ml slatkog vrhnja
DODACI
200 g prepečenih lješnjaka
250 g voća po želji (ananas/višnje)
Priprema
1.
Umutiti žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
2.
Posebno odvojiti 2dcl od 5dcl mlijeka te mješalicom rastopiti gustin i puding i sjediniti sa žutanjcima.
3.
Lagano zagrijavati ostalo mlijeko te uliti smjesu sa žutanjcima i kuhati sa konstantnim miješanjem dok se krema ne zgusne.
4.
Izliti kuhanu kremu u drugu posudu i pustiti da se hladi. Povremeno promiješati.
5.
Umutiti po 3 bjelanjca za svaku koru sa 2 žlice šećera, pa dodati 1 žlicu brašna i 2 žlice mljevenih oraha. Peći svaku koru na papiru za pečenje dok ne porumeni na 180.
6.
Zamutiti margarin za kreme mikserom i dodati ohlađenu kremu.
7.
Redati kora - krema - dodaci po želji - utučeno slatko vrhnje - kora - krema - drugi dodaci - slatko vrhnje i završavamo sa korom.
8.
Ukrasiti po želji!!
9.
U SLAST!!
U ovom receptu koristili smo...
Savjet autora
Kod pečenja kora nije potreban kalup, dovoljno je na papiru za pečenje iscrtati željeni oblik torte/kolača.
Kod hlađenja kreme poželjno je pokriti posudu sa prozirnom folijom kako bi se izbjeglo stvaranje grudica.
Komentiraj... 0
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilijeMargarin za prhke kolače
Budi i ti dio slatke zajednice!