Torte, pite, kolači, popis Slatka i slasna čuda iz Slastistika riznice!
0
Esterhazy torta

Mirjana Špoljar, trostruka prvakinja u slastičarstvu, svaki četvrtak u RTL emisiji Sve u 6 donosi vam po jedan slastan recept, a ovaj put to je mađarska Esterhazy torta.

Mirjana Špoljar
Mirjana Špoljar
više o autoru
  • Torte
  • 60 minuta
  • Srednje
  • Pečenje
  • Rođendan
OBJAVLJENO: 09.03.2017.
Kako je ispalo autoru?
Esterhazy torta
Sastojci
Kore
5 kom bjelanjaka
250 g šećera
180 g mljevenih badema
30 g glatkog brašna
Krema
1 kom praška za puding od vanilije
200 g šećera
2 kom žumanjka
4 dl mlijeka
250 g Zvijezda miješanog namaza s maslacem
0,5 dl konjaka
Premaz
30 g marmelade od marelice
0,5 dl Maraskina
Šećerna glazura
250 g šećera u prahu
1 kom limuna
50 g crne čokolade
Priprema
1.
Bjelanjak mikserom miješamo uz dodavanje šećera u čvrsti snijeg. Bademe pomiješamo s brašnom i lagano umiješamo u snijeg.
2.
Na papiru za pečenje od dobivene smjese napravimo 5 okruglih kora i pečemo 25 minuta u pečnici prethodno ugrijanoj na 160ᵒC sve dok rubovi ne počnu dobivati zlatnu boju. Pečene kore dobro ohladimo.
3.
S malo hladnog mlijeka razradimo puding od vanilije i dodamo žumanjke. Ostatak mlijeka zakuhamo sa šećerom. Spojimo smjese i kuhamo na laganoj vatri dok krema ne zavrije.
4.
Dobivenu kremu ohladimo i dodamo Zvijezda miješani namaz s maslacem. Mikserom dobro razradimo kremu da bude pjenasta. Na svaku koru stavimo 1/4 kreme.
5.
Zadnju koru tanko premažemo marmeladom od marelice u koju smo dodali malo maraskina.
6.
Za dobivanje glazure, mikserom miješamo šećer u prahu uz dodavanje soka od limuna. Smjesu prelijemo preko zadnje kore.
7.
Crnu čokoladu otopimo na pari i stavimo u papirnati tuljac te nacrtamo koncentrične krugove. drvenim štapićem vučemo od sredine prema krajevima kako bi dobili mrežu.
U ovom receptu koristili smo...
Savjet autora
Lagano ručno spajajte smjesu bjelanjaka s bademima kako vam smjesa zbog dugog miješanja ne bi pala.
Komentiraj... 0
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilije
Budi i ti dio slatke zajednice!