Torte, pite, kolači, popis Slatka i slasna čuda iz Slastistika riznice!
0
Ekleri s krokantom

Mirjana Špoljar, trostruka prvakinja u slastičarstvu, svaki četvrtak u RTL emisiji Sve u 6 donosi vam po jedan slastan recept, a ovaj put to su ekleri s krokantom.

Mirjana Špoljar
Mirjana Špoljar
više o autoru
  • Slatko
  • 60 minuta
  • Srednje
  • Kuhanje
  • Ostalo
OBJAVLJENO: 23.02.2017.
Kako je ispalo autoru?
Ekleri s krokantom
Sastojci
Tijesto
1,5 dl vode
80 g Zvijezda stolnog
100 g glatkog brašna
3 kom jaja
prstohvat soli
Krema
0,5 l mlijeka
80 g oštrog brašna
2 kom jaja
150 g šećera
1 kom vanilin šećera
130 g Zvijezda stolni
Krokant
100 g šećera
50 g lješnjaka
Priprema
1.
U posudu ulijemo vodu i stavimo je na štednjak, zatim dodamo Zvijezda stolni i sol, te pustimo da zavrije. U smjesu dodamo brašno i miješamo pjenjačom dok se ne počne odvajati od dna posude.
2.
Smjesu ohladnimo, dodamo jedno po jedno jaje i sve dobro izmiješamo mikserom.
3.
Pomoću slastičarske vrećice na nauljenoj tepsiji od ohlađene smjese izradimo eklere i pečemo ih 30 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 180ᵒC.
4.
Tijesto ohladimo, izrežemo duljinom po pola, a zatim punimo kremom.
5.
Kako bismo dobili kremu, s jednim dijelom hladnog mlijeka mikserom razradimo brašno i jaja. Ostatak mlijeka zakuhamo sa šećerom i vanilin šećerom. Spojimo obje smjese i kuhamo dok se smjesa ne zagusti. Dobivenu smjesu ohladimo i dodamo omekšali Zvijezda stolni. Miješamo mikserom sve dok smjesa ne postane glatka.
6.
U tavi rastopimo šećer, te u njega dodamo očišćene i prethodno prepržene lješnjake. Ostavimo da se ohladi. Ohlađenu smjesu izmrvimo i pomiješamo s ohlađenom kremom.
7.
Dobivenu kremu stavimo u slastičarsku vrećicu i napunimo eklere. Ukrasite po želji.
U ovom receptu koristili smo...
Savjet autora
Kod pečenja nemojte niti slučajno otvarati pećnicu jer će smjesa trenutačno splasnuti.
Komentiraj... 0
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilije
Budi i ti dio slatke zajednice!