Torte, pite, kolači, popis Slatka i slasna čuda iz Slastistika riznice!
0
Čokoladna rolada
Slastistika
Slastistika
  • Čokoladni kolači
  • 60 minuta
  • Srednje
  • Pečenje
OBJAVLJENO: 20.02.2015.
Kako je ispalo autoru?
Čokoladna rolada
Sastojci, za 68 porcija
Sastojci za biskvit
5 jaja
180 g šećera
80 g glatkog brašna
60 g škrobnog brašna
25 g kakaa u prahu
40 g Zvijezda suncokretovog ulja
Ostali sastojci
60 g marmelade od ribiza
3.75 dl slatkog vrhnja
375 g čokolade
papir za pečenje
čokoladne strugotine i sjeckane pistacije
Priprema
1.
Nad parom pjenasto izlupajte cijela jaja sa šećerom. Kad se masa zgusne i dostigne temperaturu tijela, odmaknute je s pare pa nastavite miješati dok se ne ohladi.
2.
Tada pažljivo pomiješajte brašno prosijano sa škrobnim brašnom i kakaom. Tek na kraju u biskvitnu smjesu oprezno ulijte ulje.
3.
Plitki lim obložite papirom za pečenje, na njega ravnomjerno nanesite biskvitno tijesto i ispecite ga u već ugrijanoj pećnici.
4.
Pečeni biskvit odmah izvrnite na kuhinjski ubrus posut šećerom u prahu, pažljivo odstranite papir na kojem se pekao te ga još toploga smotajte zajedno s ubrusom u roladu i tako ohladite.
5.
Za kremu izlomite čokoladu na manje komadiće. Otopite je u ugrijanome slatkom vrhnju i miješajte nad vatrom dok se čokolada sasvim ne rastopi.
6.
Tekućinu brzo zakuhajte, zatim odmaknite i miješajući ohladite. Prije nego se krema sasvim stisne pjenasto je izlupajte mikserom.
7.
Odmotajte ohlađeni biskvit. Tanko ga namažite marmeladom, a zatim i s dvije trećine čokoladne kreme. Savijte roladu te je i s vanjske strane premažite preostalom kremom.
8.
Kolač ukrasite čokoladnim strugotinama i sjeckanim pistacijama kao na slici. Roladu odložite dva sata u hladnjaku da se krema dobro stisne, a potom je narežite na prikladne ploške nožem potopljenim u vruću vodu.
Komentiraj... 0
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilijeMargarin za prhke kolače
Budi i ti dio slatke zajednice!