• Flickr
  • Facebook
  • YouTube
  • RSS
Postani
postani slastističar
  • Ispiši recept
  • Pošalji recept

Lambada

Osvježavajuć i kremast kolač, omiljen u svako doba godine
  • Vrijeme 90 min
  • Složenost Srednje
  (0)

SASTOJCI

Biskvit

6 komjaja
15 dkgšećera
15 dkgbrašna
1 komprašak za pecivo

Žuta krema

1 lnarandžina soka
3 kompudinga od vanilije
7 žličica/ešećera
petit keksi

Bijela krema

0,5 lmlijeka
6 žličica/eoštrog brašna
6 žličica/ešećera
250 gmargarina

Glazura

100 gčokolade za kuhanje
1 žlica/esvinjske masti

Priprema

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmutiti sa šećerom i onda dodati žumanjke. Kada se dobro izmuti, dodati prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo i lagano izmutiti silikonskom lopaticom. Smjesu izliti u lim za pečenje i staviti peći.
Prašak za puding izmješati sa malo narandžina soka. Ostatak soka i šećer staviti zagrijavati u mikrovalnu i kada je dovoljno toplo ukuhati puding. Kuhanu i toplu smjesu istresti na ohlađeni biskvit.
Žutu kremu poravnati i na još toplu poslagati petit kekse umočene u mlijeko tako da prekriju cijelu površinu lima za pečenje.
Za bijelu kremu izraditi brašno sa dijelom mlijeka potrebnim za kremu i ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kada se krema ohladi, kremu izraditi sa omekšanim margarinom. Izrađenu kremu rasporediti po keksima, poravnati i staviti glazuru od čokolade.

Zvijezda stolni margarin
Zvijezda margarin za kreme
Zvijezda s maslacem
Zvijezda margarin klasik
Zvijezda margarin s aromom vanilije