• Flickr
  • Facebook
  • YouTube
  • RSS
Postani
postani slastističar
  • Ispiši recept
  • Pošalji recept

Čokoladna rolada

Potvrdila Slastistika
  • Porcije 6-8 osoba (12 komada)
  • Vrijeme 60 min
  • Složenost Srednje
  (0)

SASTOJCI

Sastojci za biskvit

5 jaja
180 gšećera
80 gglatkog brašna
60 gškrobnog brašna
25 gkakaa u prahu
40 gZvijezda suncokretovog ulja

Ostali sastojci

60 gmarmelade od ribiza protisnute
3.75 dclslatkog vrhnja
375 gčokolade
papir za pečenje
Tipsčokoladne strugotine i sjeckane pistacije

Priprema

Nad parom pjenasto izlupajte cijela jaja sa šećerom. Kad se masa zgusne i dostigne temperaturu tijela, odmaknute je s pare pa nastavite miješati dok se ne ohladi.
Tada pažljivo pomiješajte brašno prosijano sa škrobnim brašnom i kakaom. Tek na kraju u biskvitnu smjesu oprezno ulijte ulje.
Plitki lim obložite papirom za pečenje, na njega ravnomjerno nanesite biskvitno tijesto i ispecite ga u već ugrijanoj pećnici.
Pečeni biskvit odmah izvrnite na kuhinjski ubrus posut šećerom u prahu, pažljivo odstranite papir na kojem se pekao te ga još toploga smotajte zajedno s ubrusom u roladu i tako ohladite.
Za kremu izlomite čokoladu na manje komadiće. Otopite je u ugrijanome slatkom vrhnju i miješajte nad vatrom dok se čokolada sasvim ne rastopi.
Tekućinu brzo zakuhajte, zatim odmaknite i miješajući ohladite. Prije nego se krema sasvim stisne pjenasto je izlupajte mikserom.
Odmotajte ohlađeni biskvit. Tanko ga namažite marmeladom, a zatim i s dvije trećine čokoladne kreme. Savijte roladu te je i s vanjske strane premažite preostalom kremom.
Kolač ukrasite čokoladnim strugotinama i sjeckanim pistacijama kao na slici. Roladu odložite dva sata u hladnjaku da se krema dobro stisne, a potom je narežite na prikladne ploške nožem potopljenim u vruću vodu.

Ostali recepti sa:


Zvijezda stolni margarin
Zvijezda margarin za kreme
Zvijezda s maslacem
Zvijezda margarin klasik
Zvijezda margarin s aromom vanilije