Savjeti, popis Malo znanja, puno iskustva, slastan uspjeh!
PITAJ, STIŽE BRZI ODGOVOR! SAVJETI
Zašto se u kolače doda i malo soli?

Sol je vrlo bitna komponenta kod pripreme hrane, a mnogi se iznenade kada čuju da se ona dodaje i u slatke ili neutralne slastice. Sol zaustavlja kemijske procese u tijestu, smiruje fermentaciju na način da kontrolira razvoj kvasca, odnosno igra važnu ulogu u jačanju glutenske strukture u kruhovima. Sol, dakle, čini tijesto snažnijim. Kod pripreme kolača, sol pojačava tamnjenje kolača, ali i miče uljani okus u ustima kojeg tijesto nekad ostavlja.

Pri pečenju kolača i kruha, sol ima nekoliko uloga:

  1. Pridonosi ukupnom okusu
  2. Kontrolira fermentaciju
  3. Jača gluten u tijestu
  4. Pojačava tamnjenje kolača
U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilije
Budi i ti dio slatke zajednice!