Savjeti, popis Malo znanja, puno iskustva, slastan uspjeh!
PITAJ, STIŽE BRZI ODGOVOR! SAVJETI
Na kojem ulju i temperaturi pržiti krafne?

Suncokretovo ulje najbolji je odabir za prženje u dubokom ulju. Ima visoku točku dimljenja i dobre nezasićene masne kiseline. Osim toga, neutralnog je okusa pa neće „opteretiti“ krafne.
Ako inače mnogo pržite, investirajte u termometar jer će vam on dosta olakšati posao. Dobro pogođena temperatura posebno je bitna kada radite krafne.

Optimalna temperatura ulja kada pržite krafne kreće se oko 188-191°C. Ako je temperatura manja, krafne će postati premasne. Ako je previsoka, vjerojatno će se previše spržiti izvana, dok će centar krafne ostati sirov.

Bitno je da krafne pržite u manjim količinama kako ne biste previše spustili temperaturu ulja u loncu, a jednako tako nemojte štedjeti na ulju i staviti u lonac 2 prsta ulja. Krafne trebaju puno ulja. Dakle, 2/3 lonca napunite uljem, a istovremeno pržite 3-4 krafne.

U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilije
Budi i ti dio slatke zajednice!