Savjeti, popis Malo znanja, puno iskustva, slastan uspjeh!
PITAJ, STIŽE BRZI ODGOVOR! SAVJETI
Dovedite prhke kolačiće do savršenstva

Ljubitelji slatkoga posebno se vesele dobrim starim kiflicama, a prhki suhi kolačići zahvalniji su jer mogu dugo trajati. Recepta je mnogo i uglavnom su isti kod većine slatkoljubaca, a savršeno primjenjivi i za različite keksiće u željenim oblicima koje će obožavati vaši najmlađi. Budući da je riječ o prhkom tijestu, prije nego se uhvatite u koštac s njim, nekoliko stvari trebate znati:

1. Glatko ili oštro brašno

Naoko sitna razlika daje veliku razliku u konačnom proizvodu zbog čega je važno znati koje brašno upotrijebiti. Za pečenje prhkih kolača, idealno je oštro pšenično brašno. Ako ste pak pobornik glatkog, ipak savjetujemo da pomiješate s oštrim za postizanje optimalnog tijesta.

2. Omjer šećera, masnoće i brašna

Vrsni kuhari savjetuju da se pridržavate omjera 1:2:3, udio šećera je minimalan, a masnoće stavite duplo manje nego brašna.

3. Mrvljenje margarina s brašnom

Za prhko tijesto koristite margarin jer, citirajući poznatu slastičarku Mary Berry, daje nježniju strukturu od maslaca. Margarin treba biti hladan i mrveći ga na listiće mijesite s brašnom dok ne postignete mrvičastu strukturu. Dobivenu smjesu povežete s jajem i tekućinom, ovisno o receptu.

4. Odležavanje je itekako važno

Nemojte ni pomisliti da preskočite ovaj korak. Svako prhko tijesto zaslužuje hladnjak ili zamrzivač jer će se u suprotnom stisnuti prilikom pečenja. Idealno bi bilo da ga ostavite preko noći u hladnjaku ili na par sati u zamrzivaču.

 

S ovim trikovima vaši suhi kolačići bit će neodoljivo prhki i prozračni, a kiflice nestati brzinom munje.

U sve se miješa • ljubav • !
Zvijezda stolniMargarin za kremeMiješani namaz s maslacemZvijezda klasikMargarin s aromom vanilije
Budi i ti dio slatke zajednice!